Turizm

MARATON GÜZERGAHINDA GÖRECEĞİNİZ YERLER

TAŞ KÖPRÜ

Taşköprü, Adana’nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseri olup, 21 gözlü olan köprü, Seyhan Nehri’nin ıslahı sırasında 7 gözünün toprak altında kalmasıyla 14 gözlü olarak hizmet vermektedir. 310 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 11.40 metredir. Taşköprü’nün 2007 yılında restorasyonu yapılarak Dünyada hala kullanılan 2. en eski köprü olarak bilinmektedir.

 

YAĞ CAMİİ

Adana Yağ Camii,1501 yılında Ermeni Kilisesi olarak hayata geçirilen ve bir süre sonra Ramazanoğlu Halil Bey’in emri ile camiye dönüştürülmüştür. Selçuklu Ulu Camileri karakterinde, yani çok sütunlu cami tipinde bir yapıdır. Daha önce “Eski Camii??? denilen yapı, anıtsal avlu kapısının önünde yağ pazarı kurulması nedeniyle, “Yağ Camii??? adını almıştır.

 

ULU CAMİİ

İlimizde bulunan 16. yy.’dan kalma tarihi bir camidir. Adana Ulu Camii adıyla bilinen Ulu Camiinin yapımı 1509’da başlanarak, 1541 yılında tamamlandı. Caminin mimarisi Selçuklu ve Memluk üsluplarını taşımakla birlikte, camii günümüzde halen ibadete açıktır.

 

BÜYÜK SAAT

1881 yılında yapılan Büyük saatin Kulesinin Yüksekliği 32 metre,. 8 metre genişliğinde diktörtgen şekilde yükselen saat kulesinin 4 tarafında saat kadranı bulunmakta olup, zaman zaman yapılan tadilat işlemlerinden sonra halen günümüze kadar gelmiş tarihi bir yapı özelliğini korumaktadır.

 

KÜÇÜK SAAT

1925 yılında Adını İş Bankasının pek çok şehirde olduğu gibi Adana da da yaptırdığı İşbank Kumbarası şeklindeki saatten alın yere Küçüksaat denmiş olup, günümüze kadar gelerek varlığı korumuştur.

 

ESKİ VİLAYET KONAĞI

Adana EskAi Vilayet Konağının temelleri Adana Valisi Bahri Paşa tarafından 1900yılında atılmış olup, o günden bu günü tadilatları yapılarak günümüze kadar gelmiş ve şu anda Seyhan Kaymakamlığı olarak hizmet vermektedir.

 

5 OCAK MEYDANI

1957 yılında adananının merkezi olarak kabul edilen eski küçük saat meydanı olarak bilinen ve günümüzde 5 Ocak Meydanı diye bilinen alan caddesine açılan yolun kavşak noktaszına 1925 yılında kumbaraya benzer üçük saat yerleşterelmeşter kükü saatin oraya konması iş bankasının destekleriyle olmuştur. Küçük saat yerine konduğu tarihten günümüze kadar geçen zaman içinde şehrin görünüşü

 

ATATÜRK YÜZME HAVUZLARI

1938 yılında adana belediye Başkanı Turhan Cemal Beriker ile dönemin Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Rıza Salih SARAY’ın girişimlerile Adana da Yüzme havuzunun yapılması için karar verilmiş olup, 1939 yılında yapılarak faaliyete geçirilen Atatürk Yüzme havuzunun açılmasıyla birlikte Adana su sporlarında büyük başarılar elde etmiş, Tadilatı tamamlanarak Kasım 2009 tarihinde faaliyete geçen 11345 m² alan üzerine kurulu Atatürk Yüzme Havuzları Kompleksi halen tüm Adanalılara hizmet vermeye devam etmektedir.